teatru mobil

Pentru ca aerul conditionat nu mai poate raci salile gigantice, captusite cu catifea rosie, pentru ca nu mai suporta lumina prea puternica a reflectoarelor sau podeaua de lemn idolatrizata de cei ce-o populeaza si numita atat de pompos “SCENA”, dar si pentru a demonstra ca poate exista in orice context si conditii, provocat de grolsch, teatrul iese in oras si devine mobil.
Ce vrea sa demonstreze cu asta? Ca nu mai inseamna demult doar domnite cu rochia pe sarma, domni cu joben sau bufoni, ca este adaptabil si poate fi independent, ca se poate intampla oriunde atata timp cat oamenii sunt dispusi sa-l experimenteze. La tine in sufragerie, pe strada, la club si da, chiar si in autobuz.
Lorgean Theatre e un proiect care demonstreaza asta inca de acum doi ani. A inceput in sufrageria lui Jean-Lorin Sterian, initiatorul proiectului, ca o forma de rezistenta la teatrul mult prea clasicizat si institutionalizat si la lipsa de spatii alternative.
Imagineaza-ti o calatorie cu autobuzul in care sa nu vezi doar teatru prost si involuntar care trateaza aceleasi si aceleasi teme mari ca “tinerii din ziua de zi”, “batranii comunisti”, “prioritatea unora sau a altora pe scaune” sau “lipsa tonetelor de bilete din statii”, ci un teatru viu si imprevizibil care vorbeste si despre tine.
Grolsch te provoaca sa vezi Bucurestiul asa cum ar putea fi si sa schimbi orasul prin creativitate sau participand la experimentele propuse de “berea artelor contemporane” prin campania “Change the city with creativity”.
Intre 28 iunie si 22 iulie 2011, esti invitat sa descoperi atmosfera intima si piesele alese pe spranceana de Jean-Lorin Sterian intr-un autobuz ce porneste din statia Hanul lui Manuc, de marti pana sambata, la 18.00 si 19.00.
40 de reprezentatii ale unor texte contemporane, interpretate de tineri actori vor face ca nici o calatorie de acum incolo, cu autobuzul, sa nu mai fie la fel.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s