HomeFest is the best!

HomeFest: ideea
Imagineaza-ti cum ar fi sa mergi la o piesa de teatru in sufrageria cuiva, chiar in cartierul tau! Mai mult, imagineaza-ti o harta a Bucurestiului pe care, in loc de institutii, sunt marcate case si apartamente din toate cartierele orasului, care gazduiesc peste 20 de pe piese de teatru, dans contemporan, filme, workshop-uri si concerte!

HomeFest este primul festival cultural care se desfasoara in case si apartamente. Daca primariile se ocupa de fatade, noi va propunem reabilitari interioare prin evenimente artistice. Incepind cu aprilie 2014, HomeFest aduce arta in spatiul domestic, transforma sufragerii si dormitoare in scene, ofera un bun prilej de a va intilni vecinii si in alta parte decit pe scara blocului sau la piata. HomeFest inseamna cultura de casa!
Noi credem ca a venit momentul sa ne inchidem mai des calculatoarele si sa incercam sa ne deschidem usile pentru intilniri cu cei de langa noi.

HomeFest: ce va fi
In luna aprilie, intre 12 si 20, locuitorii cartierelor Bucurestiului au ocazia de a se reuni in diverse apartamente pentru a participa la peste 20 de spectacole de teatru, dans, muzica si concerte. Pot avea o experienta culturala inedita chiar in blocul in care locuiesc sau in apropiere!

HomeFest propune, pentru prima oara in tara, implicarea comunitatiilor din diferite cartiere in organizarea evenimentelor programate in festival: spatiile sunt puse la dispozitie de persoanele care vor sa gazduiasca piesele si sa isi transforme temporar spatiul de locuit intr-unul deschis artei. Mai mult, gazdele sunt direct implicate in organizarea evenimentelor si intimpinarea spectatorilor. Acestia sunt mai ales vecinii lor de bloc si din cartier, care au astfel ocazia sa se intilneasca si in alt context decit cel prilejuit de asteptarea liftului sau rezolvarea vreunei probleme administrative in bloc.

HomeFest face posibila o legatura dintre public si artisti mai directa si mai apropiata decit in spatiile de joc conventionale. Spectatorii ajung astfel sa interactioneze si sa se raporteze mai strins la cartierul si blocul din care fac parte… cit si la ceilalti, in principal cei care locuiesc in vecinatate.
Fiecare eveniment, desfasurat intr-un apartament diferit, va prilejui o intilnire aparte intre spatiul familiar, domestic, si actul artistic, prin care toti participantii, gazdele, actorii, oaspetii-spectatori isi ofera unii altora o experienta memorabila.

Cultura de casa merge dincolo de aceasta prima editie a festivalului. HomeFest, alaturi de alte initiative marca lorgean theatre, isi propune sa schimbe, prin arta, mentalitatea in privinta locuirii in mediul urban.

HomeFest are nevoie de tine pentru a ajunge in cit mai multe cartiere!
Avem deja asigurata o parte din finantare, care face posibila acoperirea costurilor pentru jumatate din cele peste 20 de evenimente pe care ni le-am propus pentru primul festival artistic din sufragerii, dormitoare si bucatarii. Dar, pentru ca HomeFest sa ajunga in cit mai multe dintre casele si apartamentele Bucurestiului, avem nevoie de ajutorul vostru!

Banii strinsi vor fi folositi pentru a plati artistii, a acoperi costurile de productie, recuzita necesara spectacolelor si a realiza citeva materiale de promovare in cartier (flyere, postere).
Prin platforma potsieu.ro ne dorim sa ajungem la oamenii care isi doresc, ca si noi, sa dam prilejul cit mai multor locuitori ai orasului sa se bucure de gustul culturii de casa.
Sustinatorii vor intra in posesia recompenselor pina pe 30 aprilie 2014. Toate detaliile vor fi trimise pe mail fiecarui sustinator in parte.

HomeFest: cine suntem noi
HomeFest este un proiect initiat de lorgean theatre, primul teatru de apartament din Romania. Lansat in 2008 de Jean-Lorin Sterian, lorgean theatre este in prezent un reper al scenei culturale independente romanesti. A gazduit de-a lungul anilor piese de teatru si de dans contemporan, ateliere si experimente artistice, la care au participat, in total, peste 1000 de persoane. In 2014, dupa ce numeroase apartamente, case (chiar si autobuze) au fost transformate in spatii dedicate artei cu ajutorul lorgean theatre, festivalul HomeFest reprezinta continuarea fireasca a experientelor si experimentelor in spatii domestice.
Din echipa HomeFest fac parte Jean-Lorin, Livia si Cristina.
Jean-Lorin este scriitor si dramaturg. A publicat citeva carti de literatura si una despre conceptul din spatele lorgean theatre, teatrul pe care l-a deschis in propria garsoniera din 2008. S-a specializat in raspindirea culturii de casa pe care o recomanda cu incredere tuturor in doze regulate, sub atenta supraveghere a actorilor.
Livia s-a implicat in ultimii opt ani in diverse proiecte de development care sustin inovatia si antreprenoriatul cultural si social. Cu lorgean theatre a interactiontat mai intii in calitate de spectator, apoi de gazda pentru patru spectacole si pesemne ca i-a placut foarte mult de vreme ce acum face parte din echipa.
Cristina a intimpinat publicul si a coordonat evenimente marca lorgean theatre din 2008 pina in prezent, a studiat Artele Spectacolului in Franta si Belgia, a facut parte timp de trei ani din echipa Temps d’images, festivalul de teatru, dans si arta video din Cluj-Napoca si stie sa faca prajituri de casa.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s